عباس ایروانی :مشکلات صنعت،تحریم داخلی است نه خارجی
«شرکت فرآوری و ساخت» واقع در شهر صنعتی رشت در محلی به مســاحت 87 هزارمتر مربع درسال 1356 با عنوان شرکت «تولی پارتس» با هــدف ساخت و تـولید انــواع کمک فنرهای خودروهای سنگین ، نیمه سنگین وموتورسیکلت با همکاری و مشارکت شرکت «اسکورت هنـد» تاسیس شد .
این شرکت دراواخـر سال 72 به بخش خصوصی واگذار و از سال 73 با نام «کارخـانجات فـرآوری وساخت قطعـات خودروی ایران»عملیات راه اندازی مجدد آن آغاز گردید و حدود یک سال بعد نیز با تولید طیف گسترده ای از انواع کمک فنرهای سبک وسنگین به بهره برداری رسید .
«شرکت فرآوری و ساخت» درسال 78 با خرید امکانـات وتجهیـزات کارخانه کمک فنرسازی سامسونگ ، مجــهز به دستگاه های پیشرفته تمام اتوماتیک ونیمه اتوماتیک شد و در سال 87 با اخذ لیسانس شرکت ماندو کره جنوبی توانست دانش فنی و تکنولوژی محصولات با کیفیت را در خط تولید خود به کار گیرد و سهم بازار فروش و رضایت مشتری را افزایش دهد و اکنون با حدود 800 نفر نیروی انسانی و تنوع محصولات تولیدی (حدود 90 نوع کمک فنر) پیشتاز در تولید کمک فنر در کشور باشد .
حدود 9سال بعد( 96) کارخانه تولید جعبه فرمان « گروه قطعات هلدینگ عظام» نیز به شرکت فرآوری و ساخت منتقل و با آن ادغام شد و بدین ترتیب محصول جعبه فرمان تحت لیسانس شرکت ماندو کره جنوبی به محصولات این شرکت اضافه شد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، « شرکت فرآوری و ساخت قطعات خودروی ایــران » برای دهمین سال ،موفق به کسب نشان «واحد نمونه کیفی» سازمان ملی استاندارد شد.
این شرکت که از شرکتهای زیر مجموعه گروه قطعات خودرویی عظام است ،امسال نیز برای دهمین سال متوالی موفق شد نشان «واحد نمونه کیفی» سازمان ملی استاندارد را از آن خود نماید و طی مراسمی نشان «واحد نمونه کیفی» ازسوی مدیر کل استاندارد استان گیلان به عباس ایروانی، بنیانگذار گروه قطعات عظام اهدا شد .
عباس ایروانی، بنیانگذار گروه قطعات عظام و کار آفرین بزرگ ایرانی در حاشیه این مراسم طی گفت و گویی با خبرنگار روزنامه جمله ، از اوضاع و احوال این روزهای شرکت گفت .
مشکلات صنعت،تحریم داخلی است نه خارجی
آقای ایروانی با تاکید بر این که مشکلات صنعت از تحریم داخلی است نه خارجی، اظهار داشت : در حال حاضر این مجموعه با تاسیس و راه اندازی شرکت های زیر مجموعه خود ، بالغ بر 5000 نفر به صورت مستقیم و 35000 نفر به صورت غیر مستقیم در کشور اشتغالزایی نموده است .
گروه قطعات عظام در تولید بیش از107 قطعه خودرویی فعالیت دارد
وی با بیان اینکه گروه قطعات عظام با12شرکت زیرمجموعه در تولید بیش از107 قطعه خودروهای سبک و سنگین از جمله کمک فنر،جعبه فرمان، دیسک وصفحه کلاچ، پیستون، استارت و دینام،پلوس،انواع بلبرینگ وغیره فعالیت دارد، افزود: این شرکتها با نام های پیستون ایران ، فراوری و ساخت ، پایا کلاچ ، سازه پویش ، استام صنعت ، سازه سیم ، تارا ذوب ، پایا ذوب ، فراکلون ، پویان صنعت نهاد ، فیاکو و رادمان در استانهای گیلان ، تهران ، البرز ، آذربایجان شرقی واصفهان تاسیس و استقرار یافته اند و شرکت مادر بنام « گروه قطعات خودرویی عظام » هم در تهران ثبت و مستقر شده است .
افزایش تولید 100 درصدی در سال جهش تولید
پدر صنعت قطعه سازی ایران ادامه داد : شرکت فرآوری و ساخت در راستای منویات مقام معظم رهبری ، در سال جهش تولید، افزایش 100درصدی در تولیدات خود داشته و توانسته از400 نفر به 800 نفر شغل مستقیم دست پیدا کند.
ایروانی افزود: شرکتهای گروه قطعات خودرویی عظام با بهره گیری از تکنولوژی و دانش روز شرکتهای برتر جهانی، محصولات خود را تحت لیسانس شرکتهای ماهله و بوش آلمان ، ولئو فرانسه ، ماندو کره جنوبی و ... تولید نموده و درحال حاضر بیش از 80 درصد نیاز خودروسازان داخلی ، 50 درصد نیاز بازار لوازم یدکی و بخشی از نیاز بازار خودروسازان خارجی از جمله GAZ Group روسیه و داچیا رومانی را تامین نماید .
تاسیس شعبه خارجی شرکت فرآوری و ساخت در ترکیه تا سال 2021
این کار آفرین بزرگ ایرانی در ادامه از تاسیس شعبه خارجی شرکت فرآوری و ساخت در کشور ترکیه خبر داد و گفت :در راستای اهداف و استراتژی کلان گروه قطعات عظام مبنی بر جهانی شدن شرکتهای ایرانی ، هلدینگ عظام اقدام به تاسیس شعبه خارجی شرکت فرآوری و ساخت در کشور ترکیه نموده و پیش بینی می شود این شرکت تا اواخر سال 2021به مرحله بهره برداری برسد .
وی اظهار داشت : این شرکت همچنین توانست با حفظ و تداوم در رعایت استانداردهای ملی و بین المللی در تولید محصولات خود با خارج کردن رقبای مطرح جهانی از شرکت خودروساز« GAZ Group روسیه » ، خود را به عنون تامین کننده اصلی کمک فنر این خودروساز روس مطرح نموده و درحال حاضر به صورت روتین ماهانه برای خودروهای گازل ، وکتور ، سوپر باس فریم ، گازون 8 تن و گازون 10 تن شرکت GAZ Group کمک فنر تولید و ارسال نماید .
آزمایشگاه های شرکت فرآوری و ساخت ، همکار سازمان ملی استاندارد
بنیانگذار گروه قطعات عظام در بخش دیگری از سخنانش گفت: شرکت فرآوری و ساخت مجهز به آزمایشگاه های تخصصی کمک فنر و جعبه فرمان با برخورداری از کادری متخصص و مجرب و با در اختیار داشتن دستگاه های فوق پیشرفته سروهیدرولیک ، دستگاه های تست دوام تحت شرایط شبیه ساز خودرو ، دستگاه های تست عملکرد،اتاقک ایزوله تست صدا ، اتاقک ایزوله تست دما ، دستگاه های پیشرفته اندازه گیری آزمون و کالیبراسیون و ... از سال 1381 موفق به اخذ گواهینامه تایید صلاحیت سازمان ملی استاندارد شده و به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد ، در حال فعالیت است .
ایروانی ادامه داد: این مراکز آزمایشگاهی با توان مشاوره ای تیم کارشناسی مجرب همواره در تدوین و بازنگری استانداردهای ملی کمک فنر و جعبه فرمان و همچنین استانداردهای کارخانه ای مشارکت فعال داشته و امیدواریم با به اشتراک گذاشتن توانمندی های آزمایشگاهی در حوزه های مختلف اعم از تجهیزات آزمایشگاهی، تخصص انسانی و دانش فنی و استفاده بهینه از این ظرفیت ها، بتوانیم شرایط دسترسی مناسب به این خدمات را برای کلیه پژوهشگران دانشگاه ها و صنعتگران (چه در داخل و چه در خارج از کشور) فراهم کنیم .
افزایش دو برابری فرصت های شغلی با بهره برداری از پروژه طرح توسعه شرکت
پدر صنعت قطعه سازی ایران خاطر نشان کرد: پروژه طرح توسعه شرکت فرآوری و ساخت به منظور افزایش ظرفیت تولید تا سقف 12میلیون کمک فنروهمچنین ایجاد فرصت های شغلی جدید به میزان 2 برابر ظرفیت فعلی ، از بهمن ماه 98 در زمینی به مساحت 20هزارمترمربع با سرمایه گذاری بیش از500 میلیارد تومان آغاز و در حال ساخت و راه اندازی است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در حال حاضر بیش از 56درصد پیشرفت فیزیکی دارد ، افزود: اجرای این پروژه استراتژیک و وجود این کارخانه برای کشور که پیش بینی می شود در پایان نیمه اول سال 1400 به بهره برداری برسد ، سبب جلوگیری از خروج حداقل 80 میلیون دلار به صورت سالانه در صنعت خودرو سازی می شود.
دستاوردهای تعمیق ساخت داخل با توجه به بومی سازی دانش فنی و توسعه تأمین کنندگان
بنیانگذار گروه قطعات عظام همچنین گفت: پروژه های داخلی سازی محصولات شرکت فراوری و ساخت در راستای تحقق اهداف و سیاستهای تعیین شده اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و با بهره مندی از توان ، استعداد و دانش متخصصان این شرکت ، از سال 90 تعریف و به مرحله اجراء درآمده است.
ایروانی افزود: اولویت اجرای پروژه های خودکفایی قطعات براساس شاخص های میزان ارزبری ، تکنولوژی تولید قطعات ، هزینه های حمل و نقل و ... انتخاب و بدین منظور تأمین کنندگان جدید شناسایی ، توسعه و ارتقاء داده شده اند.
وی باذکر اینکه درفاز اول این پروژه مجموعا تعداد 147 پروژه تعریف گردید، تصریح کرد: از تعداد پروژه های تعریف شده ، تا کنون 132 پروژه به بهره برداری رسیده (که 90درصد پروژه های تعریف شده بوده)و هم اکنون تعداد تامین کنندگان فعال شرکت قریب به 160 تأمین کننده است .
تولید 100درصدی قطعات کمک فنرهای تولیدی برای اولین بار در کشور
این کار آفرین بزرگ ایرانی خاطرنشان ساخت: با انتقال تکنولوژی از تولید کنندگان تراز اول جهانی به سازندگان منتخب، شرکت فراوری و ساخت برای اولین بار در ایران موفق به تولید 100درصد قطعات مورد مصرف در کمک فنرهای تولیدی خود شده و با توجه به محدودیت ظرفیت زنجیره تامین کنندگان داخلی ، در حال حاضر 50درصد میزان نیاز شرکت فراوری و ساخت از سازندگان داخلی تامین می شود که با اجرای این پروژه ها ، بالغ بر 60 میلیون یورو کاهش میزان ارزبری در حوزه تامین قطعات حاصل شده است .
ایروانی در پایان افزود: در شرایطی که تحریم های جهانی ، افزایش قیمت ارز ، رکود اقتصادی و غیره منجر به بروز مشکلات عدیده در صنایع قطعه سازی شده ، انتظار می رود مسئولین امر با حمایت های ویژه در رفع موانع موجود و تحقق شعار جهش تولید به تولیدکنندگان کمک نمایند تا آنها بتوانند به خدمات متقابل به جامعه ادامه دهند .
کارخانه های بزرگ ، نیازمند حمایت های ویژه هستند
گفتنی این که ؛ مدیرکل استاندارد استان گیلان امسال در ابتکاری جالب با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم برگزاری آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد ، با حضور در شرکت فراوری و ساخت قطعات خودرویی ایران، نشان"واحد نمونه کیفی" را به این واحد تولیدی اهداء کرد .
داریوش اشکانی پوربا بیان اینکه واحد فراوری و ساخت جزء صنایع افتخار آفرین کشور است، خاطر نشان کرد: از اینکه در این شرایط سخت و تحریم با همت خود چرخ تولید را توسعه می دهید، به عنوان یک ایرانی و شهروند گیلانی از شما تشکر وقدردانی می کنم.
وی ایجاد 800 نفر شغل مستقیم درچنین شرایطی را بسیار مقدس دانست و افزود: براین باوریم که کارخانه های بزرگ به واسطه اشتغالزایی بسیاری که ایجاد کرده اند نیازمند حمایت های ویژه هستند تا هم چنان به صورت مستمر بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
اشکانی پور کیفیت را جاده ای بی انتها عنوان کرد و گفت: استاندارد هیچ گاه منعی برای تولید نخواهد بود بلکه عاملی برای گشایش های مطلوب و حضور تولیدکنندگان در بازارهای جهانی است.
دانلود فیلم
|
منبع : مردم سالاری آنلاین |